Fyllda småfrallor med skinka och legymsallad

Fyllda småfrallor med skinka och legymsallad
Foto: TV4

Fyllda frallor är bra utflyktsmat. Att fylla bröden som semlor är ett utmärkt sätt att "hålla" fyllningen på plats. Servera annars som liten sommarlunch.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 runda portionsbröd
  • 8 skivor skinka
  • gröna sallatsblad

Legymsallad:

  • 1 äpple
  • 1 dm slanggurka
  • 1 morot
  • 5 skivor ättiksgurka
  • 1 dl gröna ärter
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Legymsallad: Skala moroten och koka den mjuk. Låt den kallna och tärna den fint. Tärna äpple, gurka och ättiksgurka fint. Lägg grönsakstärningarna och ärterna i en skål. Blanda salt och vitpeppar med majonnäs. Vänd ner i grönsaksblandningen.
  2. Skär toppen av portionsbröden. Nyp ut lite av det mjuka inkråmet i bröden för att ge plats åt fyllningen. Lägg ett sallatsblad och en skinkskiva i varje fralla och lägg på “locket”. Slå in varje bröd i en bit plastfolie och ta med legymsalladen i separat burk, så kan var och en fylla i den på plats.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept