Fyllda saffransbullar

Fyllda saffransbullar
Foto: TV4

Du behöver

  • 150 g margarin, smält
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g mandelmassa, grovriven
  • 2 påsar kakfyllning
  • 1 ägg
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Värm margarin och mjölk fingervarmt.
  2. Rör ut jästen, lös saffranet i mjölken och tillsätt ägg, salt och socker.
  3. Arbeta in mjöl till en smidig deg. Jäs 30 minuter.
  4. Arbeta degen på lätt mjölat underlag. Dela den i två delar och kavla ut en i sänder till en avlång kaka.
  5. Fördela fyllningen över kakan, rulla ihop och skär 3 cm breda bitar som ställs med snittsidan upp i bullformar.
  6. Jäs 20 minuter. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept