Fyllda rullader med prosciutto och örter

1 h
4
Fyllda rullader med prosciutto och örter
Foto: TV4
Från Mitt kök

Lövbiffsrullader med prosciutto och salvia serveras med tomatsås och parmesanrostad potatis. Involtini di manzo (ripieni) con salsetta di pomodoro e patate arrostiti är rättens italienska namn.

27 februari 2016
Visa mer
1 h
4

Du behöver

  • 8 skivor lövbiff
  • 8 skivor parmaskinka, prociutto crudo
  • 2 msk salviablad, strimlade
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • olivolja
  • vetemjöl
  • smör
  • salt och svartpeppar

Tomatsås

  • 400 g krossade tomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 stjälkar bladselleri, finhackad
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa socker

Potatis

  • 4-6 medelstora potatisar
  • 1 dl purjolök, finstrimlad
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl parmesanost, färskriven
  • tandpetare

Gör så här

  1. Pensla köttet med olivolja, salta och peppra på båda sidor. Lägg en skiva skinka på varje rullad och strö över salviastrimlor och gräslök. Rulla ihop och fäst samman med tandpetare.
  2. Vänd rulladerna i vetemjöl. Se till att mjölet fäster runt om. Hetta upp smör i en stekpanna, lägg i rulladerna och bryn dem runt om. Ställ åt sidan.
  3. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i selleri, gul lök och vitlök och fräs dem utan att de tar färg. Tillsätt tomater, oregano, persilja, salt, peppar och socker. Koka upp och smaka av med salt och socker.
  4. Lägg i rulladerna och koka dem i ca 45 minuter. Såsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den alltför tjock kan du späda med någon sked vatten.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Skala potatisen och skiva den tunt. Lägg skivorna i en skål, häll i hälften av både olivoljan och salt och rör om.
  7. Varva potatisskivor och strimlad purjolöken i en ugnsform. Droppa över resterande olivolja och krydda med resten av saltet. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Strö över parmesanost när 10 minuter av tillagningstiden återstår.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept