Fyllda marsalarån

Fyllda marsalarån
Foto: TV4

Det här är överkurs i kockskolan. Marsalarånen, som ska friteras, är inget för nybörjaren i köket, men en utmaning för den modige hobbymatlagaren. Rostfria rör att baka dem på, så kallade utstickare, finns i specialbutiker för köksartiklar. Resultatet blir ack, så gott!

2 juni 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,75 dl mjöl
  • 1 citron
  • 1 ägg
  • 2 msk råsocker eller farinsocker
  • 30 g smör
  • 9 cl marsalavin
  • olja till fritering
  • Fyllning:
  • 500 g mascarpone
  • 250 g florsocker
  • 50 g pistaschnötkärnor
  • 30 g hackad choklad

Till dekoration:

  • färsk frukt
  • hackade pistaschnötkärnor

Gör så här

  1. Rån: Blanda mjöl, ägg, socker, smör och vin. Riv citronskalet, inget vitt får komma med, och blanda ner. Låt degen vila en stund, kavla sedan ut den tunt och klä rostfria rör, fäst skarven med lite vatten. Fritera i het olja tills de fått en ljusbrun färg. Ta av rånen från rören genast medan de är varma. Låt svalna.
  2. Rör ihop mascarpone, florsocker, nötter och hackad choklad till fyllningen och fyll rören försiktigt.
  3. Lägg upp på assietter och dekorera med färsk frukt och hackade pistaschnötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept