Fyllda kronärtskocksbottnar

Fyllda kronärtskocksbottnar
Foto: TV4

Du kan koka egna skockor och skära ut bottnarna eller köpa färdigkokta bottnar på burk. Välj stora, fina räkor eller köp skalade kräftstjärtar i lag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kronärtskocksbottnar
  • 1 burk sparrisknoppar
  • ca 300 g räkor

Vingelé:

  • 5 blad gelatin
  • 0,25 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vatten
  • 3 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Börja med gelén. Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 minuter.
  2. Sjud upp vatten och vin, smula ner buljongtärningen. Fiska upp gelatinet och låt det smälta i buljongen. Låt kallna.
  3. Lägg sparris och räkor på bottnarna. Skeda över gelén när den börjar tjockna. Ställ i kylen en stund.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept