Fyllda kronärtskockor

Fyllda kronärtskockor
Foto: TV4

En vacker förrätt, där du kan koka skockorna i förväg och även göra fyllningen klar.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 kronärtskockor, kokta
  • Fyllning:
  • 3 msk vetemjöl
  • 30 g smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4-5 dl kaffegrädde
  • salt och malen vitpeppar
  • 150 g champinjoner
  • 300 g skalade räkor
  • 1,5 dl riven ost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Ta bort de mittersta bladen på de kokta skockorna och lyft bort skägget. Ställ dem på ett ugnsfat.
  2. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vin och grädde, krydda och koka 5 minuter. Skiva svampen, tillsätt den och fortsätt koka 5-10 minuter.
  3. Ta kastrullen av värmen, rör ner räkorna och fyll skockorna. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen 5-10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept