Fyllda knyten av parmaskinka på bladbädd

15 min
6
Fyllda knyten av parmaskinka på bladbädd
Foto: TV4
Från Redaktionen

En trevlig förrätt som går bra att bereda i god tid. Till bladbädden går det bra med vilka gröna blad som helst. Du kan till exempel använda ruccolablad eller färska rödbetsblad som på bilden. Servera knytena som förrätt eller tilltugg.

17 februari 2010
Visa mer
15 min
6

Du behöver

  • 6 skivor parmaskinka
  • Fyllning:
  • 0,5 morot
  • 1 stjälk selleri
  • 1 ask philadelphiaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ask kryddkrasse
  • 0,5 tsk torkad mejram
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • gröna blad

Gör så här

  1. Skala moroten och riv den grovt. Skär selleristjälken i tärningar. Skala vitlöksklyftan och hacka krassen. Blanda samman morot, selleri, philadelphiaost, krasse ,mejram, salt och peppar. Pressa ner vitlöken och blanda noga.
  2. Forma 6 bollar av blandningen. Svep in varje boll i en skinkskiva. Förvara knytena kallt under plastfolie till servering.
  3. Ansa de gröna baden och lägg som en bädd på ett serveringsfat. Placerad knytena ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept