Fyllda kalvrulader

Fyllda kalvrulader
Foto: TV4

Det milda kalvköttet får extra smak av fyllningen, som består av skinka och paprika. Servera rätten med pasta och sallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 tunna skivor kalvinnanlår
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl hackad gul lök
  • 2 msk ströbröd
  • 100 g rökt skinka
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl oxbuljong
  • 50 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka skinkan fint. Skala och finhacka den gula löken. Stek löken gyllenbrun. Tillsätt ströbrödet, den hackade skinkan och tomatpurén. Blanda om väl. Krydda köttskivorna med salt och peppar. Lägg 1 msk fyllning på varje köttskiva. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om i hälften av smöret.
  2. Lägg resten av fyllningen i en ugnssäker gryta med lock. Pudra mjölet över, rör om och spä med buljongen. Krydda med salt och peppar. Lägg ner ruladerna i såsen.
  3. Fördela smöret i små klickar över köttet och strö över paprikapulvret.Sätt grytan, med lock, i nedre delen av ugnen och stek i 45 minuter. Spä med mer buljong under stekningen om det verkar torrt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept