Fyllda kalkonrullar med basilika och pinjenötter

Fyllda kalkonrullar med basilika och pinjenötter
Foto: TV4

Det här är en trevlig förrätt eller bufférätt. Receptet kan dubbleras om ni är många till buffén. En varm sommardag passar den även att serveras som lunch med nykokt färskpotatis. Att den sedan är både lättlagad och smal är bara extra bonus.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor rökt kalkonbröst
  • 2 avokador
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk pressad citronsaft

Till dekoration:

  • 1 kruka färsk basilika
  • olja att fräsa i
  • 8 körsbärstomater
  • 1 kruka gröna sallatsblad
  • 4 msk pinjenötter
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Ansa och skölj sallatsbladen. Dela tomaterna. Lägg sallatsbladen på ett serveringsfat. Plocka bladen av basilikan och spara några. Strimla övriga blad och fräs hastigt i olja i het panna. Blanda ner pinjenötterna och salta.
  2. Dela avkodarna och ta ut kärnorna. Mosa avokadoköttet och blanda med salt och peppar. Pressa ner citronsaften och blanda noga. Lägg en klick avocadoblandning på varje kalkonskiva rulla ihop dem.
  3. Lägg rullarna på sallatsbladen, dekorera med cocktailtomater och fördela basilika/pinjenötsblandningen över. Pressa över citronsaft och droppa över olivolja strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept