Fyllda fläskrulader

Fyllda fläskrulader
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda fläskrulader

10 ingredienser

Fläskrulader blir bara godare ju längre de får puttra i kastrullen. Späd med buljong om såsen blir för tjock. Variera gärna fyllningen med små franska gurkor, rökt skinka eller soltorkade tomater. Servera de goda små fläskruladerna med potatismos, sås och en klick gelé. Husmanskost som blir festmat!

Ingredienser

portioner
  • 800 g skinka, färsk, skivad
  • 1 förp katrinplommon utan kärnor
  • syltad ingefära (eller torr malen ingefära)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl buljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • potatis, pressad

Gör så här

  1. Platta ut skinkskivorna. Krydda med salt och peppar. Använd endera lite syltad ingefära på varje rullad eller dofta lite malen krydda. Lägg på ett katrinplommon på varje och rulla ihop, fäst med tandpetare.
  2. Vänd dem lättsaltat mjöl och bryn dem runtom.
  3. Lägg i låg gryta med lite matfett. Lägg i resten av katrinplommonen. Späd med buljong, vin och grädde.
  4. Låt puttra under lock 30 min.
  5. Servera med pressad potatis.