Fyllda färsbiffar

Fyllda färsbiffar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda färsbiffar

14 ingredienser

Att fylla färsbiffarna är ett lätt sätt att variera köttfärsen på. Du kan steka dem klara i förväg och bara värma dem vid serveringen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g mager fläskfärs
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 krm malen koriander
  • 1 msk vetemjöl

Fyllning:

  • 0,5 förp tärnad bacon
  • 1 gul lök (liten)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 msk kapris, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • ca 10 gröna oliver
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, kryddor och mjöl. Forma 8 tunna biffar.
  2. Fräs bacon och tärnad lök. Lägg över i skål och blanda med övriga ingredienser till fyllningen. Hacka oliverna och vänd ner även dem.
  3. Fördela fyllningen på 4 av biffarna, täck med resten och tryck till runt kanten. Stek dem sakta klara på medelvärme.