Fyllda drottningäpplen

Fyllda drottningäpplen
Foto: TV4

Lagom hårda äpplen blir bäst.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 äpplen
  • 2 plattor fryst smördeg
  • 1 äggula + 1 msk vatten till pensling
  • strösocker
  • Fyllning:
  • 6 msk koncentrerad äppeljuice
  • 6 tsk flytande honung
  • 6 tsk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° – 225°. Skala och kärna ur äpplena men spar en botten i äpplet.
  2. Tina degen lite och kavla ut den på båda leder. Sporra ut centimeterbreda remsor. Linda remsorna tätt runt äpplena och tryck fast dem.
  3. Pensla degen med ägg . Ställ äpplena på plåt med bakpapper.
  4. Tryck ner en liten klick smör i varje äpple, fyll på med honung och äppeljuice.
  5. Grädda mitt i ugnen tills äpplena börjar mjukna. Ta hastigt ut plåten när degen börjar ta färg och strö på lite socker. Grädda klart. Glass eller vaniljsås till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept