Fyllda drottningäpplen

Fyllda drottningäpplen
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda drottningäpplen

7 ingredienser

Lagom hårda äpplen blir bäst.

Ingredienser

portioner
  • 6 äpplen
  • 2 ark fryst smördeg
  • 1 äggula + 1 msk vatten till pensling
  • strösocker

Fyllning:

  • 6 msk koncentrerad äppeljuice
  • 6 tsk honung, flytande
  • 6 tsk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° – 225°. Skala och kärna ur äpplena men spar en botten i äpplet.
  2. Tina degen lite och kavla ut den på båda leder. Sporra ut centimeterbreda remsor. Linda remsorna tätt runt äpplena och tryck fast dem.
  3. Pensla degen med ägg . Ställ äpplena på plåt med bakpapper.
  4. Tryck ner en liten klick smör i varje äpple, fyll på med honung och äppeljuice.
  5. Grädda mitt i ugnen tills äpplena börjar mjukna. Ta hastigt ut plåten när degen börjar ta färg och strö på lite socker. Grädda klart. Glass eller vaniljsås till.