Fyllda croissanter med skinka och västerbottenost

Felix Croissanter med ost - & västerbottenfyllning.
Foto: Köket.se

Fyllda croissanter med skinka och västerbottenost

4 ingredienser

20 m

De här croissanterna är både försvinnande goda och superenkla att göra. Och innehållet kan man byta ut i all oändlighet, just detta med västerbottenost passar perfekt till kräftskivan.

Felix tipsar!
Felix kräftskiva servettvikning

Felix tipsar!

8 snabba dukningstips till kräftskivan

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp smördeg, kyld på rulle
  • 1 ägg
  • ca 4 skivor skinka, hackade i mindre bitar
  • ca 2 dl Västerbottensost

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut degen. Skär i trianglar.
  3. Pensla kanterna med vispat ägg.
  4. Placera skinka och ost längst ned vid den breda delen av smördegen. Rulla sedan smördegen upp mot den smala toppen. Pensla lite ägg över croissanten.
  5. Lägg croissanterna på en plåt med smörpapper och grädda i ca 5-10 minuter tills croissanterna är gyllene.
TIPS!
Tips till grillfesten!
Felix såsbuffé

Tips till grillfesten!

Här är 8 oslagbara tips till grillkvällen!

Läs mer