Fyllda bogrullar

Fyllda bogrullar
Foto: TV4

Rullar av färska skinkskivor eller bog, fyllda med purjolök, svamp och paprika. Servera med ris, grönsaker och en len sås för den som så önskar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor färsk skinka
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 100 g hackade champinjoner
  • 1 röd paprika i tärningar
  • 0,5-1 tsk chilipulver
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl créme fraiche smaksatt med paprika och chili
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • kokt jasminris
  • strimlad röd paprika
  • Kokt broccoli

Gör så här

  1. Sätt på riset. Fräs purjo, champinjoner och paprika i lite olja. Smaksätt med chilipulver. Tillsätt 2-3 msk crème fraiche. Koka broccolin.
  2. Fördela fyllningen på skinkskivorna och fäst ihop dem med en tandpetare. Får du fyllning över, blanda ner den i såsen. Bryn rullarna några i sänder runt om i olja i en stekpanna. Krydda dem med salt och peppar. Lägg över rullarna i en kastrull.
  3. Häll på lite vatten och låt ruladerna eftersteka ca 5 minuter. Värm resten av crème fraichen och smaksätt med lite soja. Servera såsen till rullarna, kokt ris och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept