Fyllda bogrullar

Fyllda bogrullar
Foto: TV4

Rullar av färska skinkskivor eller bog, fyllda med purjolök, svamp och paprika. Servera med ris, grönsaker och en len sås för den som så önskar.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 8 skivor färsk skinka
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 100 g hackade champinjoner
  • 1 röd paprika i tärningar
  • 0,5-1 tsk chilipulver
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl créme fraiche smaksatt med paprika och chili
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • kokt jasminris
  • strimlad röd paprika
  • Kokt broccoli

Gör så här

  1. Sätt på riset. Fräs purjo, champinjoner och paprika i lite olja. Smaksätt med chilipulver. Tillsätt 2-3 msk crème fraiche. Koka broccolin.
  2. Fördela fyllningen på skinkskivorna och fäst ihop dem med en tandpetare. Får du fyllning över, blanda ner den i såsen. Bryn rullarna några i sänder runt om i olja i en stekpanna. Krydda dem med salt och peppar. Lägg över rullarna i en kastrull.
  3. Häll på lite vatten och låt ruladerna eftersteka ca 5 minuter. Värm resten av crème fraichen och smaksätt med lite soja. Servera såsen till rullarna, kokt ris och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept