Fyllda ägghalvor

Fyllda ägghalvor
Foto: TV4

Kokta och fyllda ägghalvor är uppskattad och utmärkt buffémat. Beräkna två halvor per person om du har ett par olika sorters fyllningar. Det ser också trevligt ut att servera ägghalvorna på en bädd av strimlad isbergssallat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 tsk löjrom
  • 12 skalade räkor
  • 2 tsk majonnäs
  • 0,5 röd lök
  • 1 tsk kapris
  • lite finskuren gräslök

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten – är de rumsvarma är risken att de spricker minimal. Koka upp utan lock och börja ta tid. Stora ägg eller helt kalla behöver 9 minuter för att bli hårdkokta. För små rumsvarma ägg räcker det med 8 minuter.
  2. Spola de kokta äggen i kallt vatten. Skala och skär dem i halvor, skölj kniven i kallt vatten mellan varje ägg så får du fina halvor.
  3. Finhacka den röda löken och skär gräslöken fint. Dekorera löjromsäggen med 1 tsk löjrom och lite gräslök. Dekorera räkäggen med 1/2 tsk majonnäs, 3 räkor och några kapris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept