Fylld vårkyckling

Fylld vårkyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld vårkyckling

15 ingredienser

Det är inte alldeles lätt att få tag på vårkyckling, men rätten blir nästan lika god med vanlig färsk kyckling.

Ingredienser

portioner
  • 2 små eller 1 stor kyckling
  • 1-2 citroner, i klyftor
  • 1 purjolök, skivad
  • 25 g smör, smält
  • 1 msk soja
  • 1 gurka, i stavar
  • salt
  • peppar

Sås:

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Fyll den med purjolök och citronklyftor. Bind upp den. Lägg i ugnsform och pensla med smör blandat med soja. Lägg gurkan runt om.
  2. Stek klar mitt i ugnen cirka en timma, 40 minuter om kycklingarna är små.
  3. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med silad steksky, buljong och grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera med små stekta kulpotatisar.