Fylld vårkyckling

Fylld vårkyckling
Foto: TV4

Det är inte alldeles lätt att få tag på vårkyckling, men rätten blir nästan lika god med vanlig färsk kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 små eller 1 stor kyckling
  • 1-2 st citron, i klyftor
  • 1 st purjolök, skivad
  • 25 g smält smör
  • 1 msk soja
  • 1 st slanggurka, i stavar
  • salt och peppar

Sås:

  • 2 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 4 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Fyll den med purjolök och citronklyftor. Bind upp den. Lägg i ugnsform och pensla med smör blandat med soja. Lägg gurkan runt om.
  2. Stek klar mitt i ugnen cirka en timma, 40 minuter om kycklingarna är små.
  3. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med silad steksky, buljong och grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera med små stekta kulpotatisar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept