Fylld ungersk paprika

Fylld ungersk paprika
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld ungersk paprika

12 ingredienser

I det ungerska köket används paprika nästan dagligen, torkad eller färsk. Pröva de här paprikorna, som är fyllda med både potatismos och ris.

Ingredienser

portioner
  • 6 röda paprikor

Fyllning:

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl kokt ris
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 4 potatisar, kokta, pressade
  • muskot
  • 1 dl ost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, ris, tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Toppa och kärna ur paprikorna. Lägg lite pressad potatis i botten av varje paprika, dofta över muskot och lägg på en klick margarin. Fyll på med färs och strö på ost. Stek i ugn 35-40 minuter.