Fylld ungersk paprika

Fylld ungersk paprika
Foto: TV4

I det ungerska köket används paprika nästan dagligen, torkad eller färsk. Pröva de här paprikorna, som är fyllda med både potatismos och ris.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st röda paprikor
  • Fyllning:
  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl kokt ris
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 4 st kokta potatisar, pressade
  • muskot
  • 1 dl riven ost
  • salt och svartpeppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, ris, tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Toppa och kärna ur paprikorna. Lägg lite pressad potatis i botten av varje paprika, dofta över muskot och lägg på en klick margarin. Fyll på med färs och strö på ost. Stek i ugn 35-40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept