Fylld torskfilé med remoulade

Fylld torskfilé med remoulade
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld torskfilé med remoulade

17 ingredienser

Gott och elegant.

Ingredienser

portioner
  • 2 torskfiléer, ca 800 g
  • 1 morot, riven
  • 1 liten squash, riven
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap

Panering:

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1,5 dl ströbröd

Sås:

  • 1,5 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 1,5 msk bostongurka
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 tsk dragon

Gör så här

  1. Blanda såsen och låt den dra.
  2. Blanda morot och squash med crème fraiche till en tjock pasta, krydda med senap.
  3. Dela varje fiskfilé i fyra bitar. Salta lätt på insidan. Fördela pastan och lägg ihop filéerna två och två med fyllning emellan.
  4. Vänd varje bit i mjöl kryddat med salt och lite peppar. Därefter i ägg och sist i ströbröd. Låt dem vila en stund.
  5. Stek fisken klar med matfett på låg värme. Servera med sås och potatismos.