Fylld sufflérulle

Fylld sufflérulle
Foto: TV4

Rulltårta med svamp som kan ätas varm eller kall.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl lagrad ost, riven
  • 4 st ägg
  • 2 tsk potatis- eller majsenamjöl
  • salt
  • Fyllning:
  • 1 burk skivade champinjoner, 400g
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt
  • riven ost och paprikapulver till garnering
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken och låt stuvningen småkoka 3–5 minuter. Tag kastrullen från värmen och rör ner osten. Separera gulorna från vitorna. Rör ner gulorna i stuvningen tillsammans med potatismjölet och smaka av med salt. Låt smeten kallna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem i smeten. Klä en långpanna med smort smörpapper. Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  3. Fräs under tiden den avrunna svampen med vitlök i lite matfett. Salta och vänd ner persiljan.
  4. Vänd upp den gräddade kakan på nytt smörpapper och dra av gräddningspappret. Fördela fyllningen över och rulla ihop från kortsidan. Lägg rullen med skarven nedåt på en smord plåt. Pudra över lite ost och paprika och gratinera i 175° cirka 10 minuter. Servera med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept