Fylld skinkpotatis

Fylld skinkpotatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld skinkpotatis

9 ingredienser

En potatisrätt som är elegant och matig. Kan förberedas och sedan bara gratineras strax innan man serverar den. Perfekt till buffé eller supé.

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar
  • 150 g rökt skinka, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 msk smör
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 krm muskot
  • 4 msk ost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Baka potatisen i 225° ugn ca 30-40 min (eller mikron). Låt svalna.
  3. Skär av ett lock på längden, gröp ur en del av innehållet. Mosa hälften av inkråmet med smör, ost och kryddor.
  4. Bryn lök och skinka i en panna och blanda ned i moset. Fyll potatisskalen med detta.
  5. Gratinera dem i 250° tills ytan får färg.