Fylld skinkpotatis

Fylld skinkpotatis
Foto: TV4

En potatisrätt som är elegant och matig. Kan förberedas och sedan bara gratineras strax innan man serverar den. Perfekt till buffé eller supé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora bakpotatisar
  • 150 g rökt skinka, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 krm muskot
  • 4 msk riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Baka potatisen i 225° ugn ca 30-40 min (eller mikron). Låt svalna.
  3. Skär av ett lock på längden, gröp ur en del av innehållet. Mosa hälften av inkråmet med smör, ost och kryddor.
  4. Bryn lök och skinka i en panna och blanda ned i moset. Fyll potatisskalen med detta.
  5. Gratinera dem i 250° tills ytan får färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept