Fylld schweizerschnitzel

Fylld schweizerschnitzel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld schweizerschnitzel

9 ingredienser

En klassiker som blir så god av blandningen kött, skinka och ost – och den mättar. Det räcker att servera en grönsallad till den.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor skivor färsk skinka
  • 4 skivor skiva parmaskinka
  • 4 skivor ost
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör (eller olja)

Gör så här

  1. Banka ut köttet, lägg en skiva skinka och en skiva ost på fyra av schnitzlarna. Täck med de övriga.
  2. Blanda mjöl, salt och peppar på tallrik och vänd schnitzlarna i detta.
  3. Vänd därefter i ägg och sist i ströbröd. Låt köttet vila 10- 15 min.
  4. Stek dem sakta klara i smör.