Fylld Schweizerschnitzel med tomatröra

Fylld Schweizerschnitzel med tomatröra
Foto: TV4

En god tomatsås till smakerna på schweizerschnitzeln gör den lite mer italiensk och då serverar du gärna den med pasta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor tunna, färsk skinka
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 skivor ost
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl ströbröd
  • smör, olja

Tomatröra:

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • några droppar tabasco

Gör så här

  1. Banka ut köttet, lägg en skiva skinka och en skiva ost på fyra av köttskivorna. Täck med de övriga.
  2. Blanda mjöl, salt och peppar på tallrik och vänd schnitzlarna i detta.
  3. Vänd därefter i ägg och sist i ströbröd. Låt köttet vila i 10-15 min.
  4. Koka ihop ingredienserna till tomatröran och låt sjuda tills den tjocknar.
  5. Stek schnitzlarna på medelvärme tills de är gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept