Fylld rödlök på selleribotten

Fylld rödlök på selleribotten
Foto: TV4

Lök passar bra att fylla och servera som tillbehör. Festligast är att fylla rödlök, men vanlig gul lök går lika bra.

26 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 rotselleri
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 rödlökar
  • 2 dl kokt matvete
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl cashewnötter
  • 1 krm kajenn
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

  1. Skär den mittersta delen av rotsellerin i 4 stycken 1 cm tjocka skivor. Skala skivorna och pensla dem med olja. Grilla ett rutmönster på sellerin i grillpanna och låt dem sedan steka klart på lägre värme. Lägg selleriskivorna i en smord ugnssäker form.
  2. Värm ugnen till 225°. Skär ett kryss i toppen på lökarna och öppna dem. Ta ut lite i mitten, så att lökarna går att fylla. Hacka den löken fint, skala och riv vitlöken och hacka nötterna. Ställ lökarna i en smord ugnssäker form. Blanda lök, matvete, vitlök, nötter och persilja. Krydda med salt och peppar. Fyll lökarna och baka i ugnen i 20 minuter.
  3. Hetta upp grädden. Fördela selleriskivorna på fyra assietter. Placera lökarna ovanpå. Skeda över grädden och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept