Fylld regnbågsforell med gräslökssås

Fylld regnbågsforell med gräslökssås
Foto: TV4

En extra god fyllning gör forellerna mer matiga. Såsen gör du snabbt av gräslök och crème fraiche eller lite lättare med gräddfil.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st portionsforeller, eller 2 större
  • salt
  • 0,5 st citron
  • lite persilja
  • Fyllning:
  • ca 2 dl vitt bröd, rivet, torrt
  • 1,5 dl grädde
  • 2 st äggulor
  • 100 g hasselnötskärnor, rostade och hackade
  • 75 g margarin, rumsvarmt
  • 1 msk franska kryddörter
  • 1 tsk salt

Till ugnsstekning:

  • 1 dl vin, vitt
  • 2 msk smör

Sås:

  • 2 dl crème fraîche eller gräddfil
  • 0,5 dl gräslök, finklippt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra en ugnsform. Skölj fisken, klipp bort fenor och gälar och torka den torr. Krydda med salt och pressad citron.
  2. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Nötterna rostar du i en torr stekpanna och gnider dem sen i en handduk så att skalen försvinner.
  3. Fyll fisken med blandningen. Lägg den i formen och slå på vinet. Klicka på lite matfett och stek ca 40 min i ugnen. Strö på persilja.
  4. Blanda såsen och servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept