Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

Fylld prosciuttolindad kycklingfilé
Foto: Zeta

Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

6 ingredienser

50 m

Kycklingfiléer fyllda med en blandning av feta, soltorkade tomater och basilika lindade i prosciutto. Smakar utmärkt med ugnsstekt potatis eller en bönsallad.

Färdigstrimlade soltorkade tomater
Zeta Soltorkade tomater strimlade produkt

Färdigstrimlade soltorkade tomater

Zeta färdigstrimlade soltorkade tomater som är odlade till perfekt mognad i södra Italien.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 6-8 skivor Zeta Prosciutto Crudo
  • Zeta olivolja
  • 150 g Zeta Fetaost
  • 8 Zeta Soltorkade tomater strimlade
  • 1 kruka basilika, strimlade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och börja med fyllningen.
  2. Smula ner fetaosten i en bunke, tillsätt soltorkade tomater och basilika och arbeta samman med en gaffel.
  3. Skär ett djupt snitt i varje kycklingfilé. Stoppa i fyllningen och rulla in filéerna i prosciutto.
  4. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen i ca 35 minuter tills kycklingen är genomstekt. Använd gärna en stektermometer, den ska visa 68 grader.
  5. Servera kycklingen uppskuren som på bilden tillsammans med ugnstekt potatis och/eller en bönsallad.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pastagratäng med italienska köttbullar och tomatsås

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer