Fylld potatis

Fylld potatis
Foto: TV4

En hel måltid i en potatis. Preparera gärna rätten i förväg och gratinera dem precis innan ni ska äta. En grönsallad bör serveras till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st potatisar, stora
  • Fyllning:
  • 200 g köttfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk lök, hackad
  • 0,75 dl ris
  • 1 dl buljong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°-275°. Ugnsbaka potatisarna nästan färdiga med skalet på och låt dem svalna.
  2. Fräs under tiden köttfärs, tomatpuré och lök i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Efter ett par minuter tillsätts ris och buljong och blandningen får puttra på svag värme 15-20 min.
  3. Skär ett lock i potatisarna och gröp ur en del av innehållet. Fyll potatisarna med färsen, strö lite riven ost över och gratinera dem hastigt i 275°.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept