Fylld persiljefisk

Fylld persiljefisk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fylld persiljefisk

13 ingredienser

Spättafiléer är praktiskt att ha hemma i frysen. Här är ett trevligt recept som går snabbt att laga.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rödspättafilé
  • 200 g champinjoner, hackade
  • 1 knippe persilja, hackad
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 dl fiskbuljong
  • salt
  • peppar
  • persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta filéerna och lägg dem på en bräda. Blanda svamp och persilja och lägg en matsked på varje fisk. Rulla ihop och lägg dem tätt i en låg gryta. Strö på resten av hacket. Hyvla lite smör över och sjud fisken i 10 minuter.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med grädde och buljong. Krydda och rör ner lite persilja. Slå såsen över fisken och servera.