Fylld persiljefisk

Fylld persiljefisk
Foto: TV4

Spättafiléer är praktiskt att ha hemma i frysen. Här är ett trevligt recept som går snabbt att laga.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g spättafilé
  • 200 g champinjoner, hackade
  • 1 knippa persilja, hackad
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 dl fiskbuljong
  • salt och peppar
  • persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta filéerna och lägg dem på en bräda. Blanda svamp och persilja och lägg en matsked på varje fisk. Rulla ihop och lägg dem tätt i en låg gryta. Strö på resten av hacket. Hyvla lite smör över och sjud fisken i 10 minuter.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med grädde och buljong. Krydda och rör ner lite persilja. Slå såsen över fisken och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept