Fylld pasta - se & gör

4

Du behöver

  • 500 g pastadeg
  • äggvita, uppvispad
  • smör

Fyllning

  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 1,5 dl basilikablad, finhackade
  • 6 soltokade tomater, finhackade
  • 125 g mozzarella, avrunnen och finhackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en skål, smaka av med salt och peppar och blanda noga.
  2. Lägg en utkavlad degplatta på en mjölad arbetsyta. Ta ut rundlar (ca 7x7 cm), lägg på en klick fyllning och pensla kanterna med uppvispad äggvita. Vik över så att degen ligger kant i kant. Tryck med en gaffel eller med tummen runt pastans kanterna för att få dem att fästa ordentligt.
  3. Pastan ska kokas genast i lättsaltat vatten, i ca 4-5 minuter eller tills de är ”al dente” (har lite tuggmotstånd.) Lättast i en stekpanna med en klick smör och 2 dl vatten, ca 4-5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept