Fylld pannkaksrulle

Fylld pannkaksrulle
Foto: TV4

En liten ugnspannkaka fylld, rullad och skuren som en rulltårta. Här serverad kall. Variation: Fyll den med ansjovis, riven ost och hackade ägg. Gratinera, skiva och servera varm.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

Smet:

  • 25 g margarin, smält
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 500 g keso
  • 100 g hamburgerkött
  • 1 knippa persilja
  • salt
  • pepparrot, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Smält margarinet och slå det i en långpanna, pensla upp fett på kanten.
  2. Blanda smeten slät. Slå den i långpannan och grädda mitt i ugnen 15-20 min.
  3. Blanda under tiden keso, finskuret kött och hackad persilja till en röra som smakas av med salt och pepparrot.
  4. Vänd upp pannkakan på en plåt och bred över röran. Rulla ihop från kortsidan och slå ett smörpapper om. Låt rullen ligga en stund innan den skärs i ca 3 cm tjocka skivor. Kall öl smakar bra till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept