Fylld oxbringa

Fylld oxbringa
Foto: TV4

Denna kraftiga kötträtt serveras ofta till förrätt. Köttet ska marinera i 6 timmar och steka i ugn i 1 timme, så det är ingen snabbmat.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 oxbringor à 1 kg
  • 2,5 dl rödvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk timjan
  • 250 g färsk spenat
  • 8 kokta morötter
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 1 tsk torkad, krossad chili
  • 1 msk grovt salt
  • 7 dl oxbuljong
  • 3-7 dl vatten

Gör så här

  1. Snitta köttbitarna på längden så att halvorna hänger samman och platta ut det så att det blir plant. Skala morötter, koka dem och skär i 2 1/2 cm tjocka och 15 cm långa bitar. Hårdkoka äggen och klyfta dem. Skala löken och skär den i 3 mm tjocka skivor.
  2. Lägg det ena köttsjoket i en liten ugnspanna. Skala och hacka vitlök och blanda den med vinäger och timjan. Häll på hälften, lägg på den andra köttbiten och häll över resten av vinägerblandningen. Täck köttet och ställ det i rumstemperatur i 6 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175°. Lägg köttbitarna med kortsidorna mot varandra så att de överlappar med 5 cm, bulta ihop köttskarven. Fördela spenatbladen över köttet och varva morötter och äggklyftor. Strö över lökringarna och alla kryddor. Rulla samman köttet hårt, bind upp det med krympt bomullsgarn.
  4. Lägg köttrullen i en liten ugnspanna. Häll i buljongen så att vätskan når upp 1/3 på köttrullen, täck med aluminiumfolie. Koka i ugnen i ca 1 timme. Låt köttrullen vila i 10 minuter innan den skärs upp i knappt cm-tjocka skivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept