Fylld minikalkon

Fylld minikalkon
Foto: TV4

I USA och Storbritannien är kalkon vanligt på middagsbordet, speciellt runt höstens Thanksgiving. Tranchera den gärna vid bordet.

26 januari 2009
8

Du behöver

  • 1 kalkon, ca 3 kg
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl smält smör
  • Fyllning:
  • 400 g fläskfärs
  • 100 g kastanjepuré
  • salt och peppar
  • 1 krm timjan
  • 1 dl konjak eller madeira
  • ca 1 dl hönsbuljong

Till stekning:

  • 1 bit rotselleri, tärnad
  • 2 morötter, tärnade
  • 5 steklökar i klyftor
  • 2-3 dl hönsbuljong
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Krydda fågeln runtom och inuti. Blanda färsen och fyll fågeln. Lägg den i en långpanna med lök och rotfrukter runtom.
  2. Pensla fågeln med smält smör. Slå buljong i pannan och stek 35 minuter. Vänd fågeln, pensla och stek 35 minuter, vänd igen och stek ytterligare 30-45 minuter eller tills fågeln är klar och köttsaften är genomskinlig.
  3. Sila skyn, häll på buljongen, koka ihop och späd med grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept