Fylld lammstek

Fylld lammstek
Foto: TV4

Be att få lammsteken urbenad i butiken. Se till att få med benen som du kan koka buljong på. Skär upp steken vid bordet.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 st lammstek, urbenad ca 1 1/2 kg
  • malen koriander
  • paprikapulver
  • salt och peppar
  • Fyllning:
  • 200 g lammfärs
  • 200 g champinjoner, finhackade
  • 1 tsk mynta
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vik upp köttet, krydda inuti med salt peppar och koriander.
  2. Blanda färsen och bred ut fyllningen. Vik ihop steken och bind om väl. Krydda utsidan med salt, peppar och paprikapulver.
  3. Sätt i termometer. Stek i nedre halvan av ugnen till ca 70 grader. Låt steken vila 15 min innan snöret tas bort.
  4. Kumminpotatis och stekta endiver till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept