Fylld lammsadel

Fylld lammsadel
Foto: TV4

Lammsadeln är den högst värderade delen på lammet. Att få den styckad med slaksidorna kvar kräver förmodligen att du beställer i förväg. Finns bara korthuggen sadel, så stek den som lammstek och uteslut färsen.

17 mars 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 1 st hel lammsadel med urbenade slaksidor
  • smält margarin
  • paprikapulver
  • salt och peppar

Färs:

  • 300 g lamm- eller mager fläskfärs
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök, riven
  • 250 g champinjoner, hackade
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 15-20 st gröna oliver, hackade
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med färsen, fräs lök och champinjoner tills vätskan kokat in. Blanda allt till färsen.
  2. Krydda sadeln, bred färsen över slaksidorna och rulla in dem mot ryggen. Bind om. Lägg köttet på galler över en långpanna. Sätt i termometer.
  3. Pensla med smält margarin och strö på paprika. Stek i nedre halvan av ugnen till ca 70 grader.
  4. Låt köttet vila 20 min innan snöret tas bort. Skär loss ruladerna och skiva. Skär sen loss köttet från sadeln, skiva och lägg tillbaka. Syltlök och potatisgratäng till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept