Fylld lammrulle med zucchini

Fylld lammrulle med zucchini
Foto: TV4

Be att få lammbringan urbenad, för det är en ganska krånglig historia som kräver viss vana. Konsten med att laga rulle är att binda ihop köttet så att inte fyllningen rinner ut. Slå en snara runt rullens ena ände, för ner garnet en bit, slå en ny snara osv tills hela rullen har ringar av garn. Om lite fyllning rinner ut ändå, ös den över köttet när du serverar.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg urbenad lammbringa
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 stjälkar färsk rosmarin
  • 1 zucchini
  • Skysås:
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl buljong

TILL SERVERING

  • ugnspotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bre ut bringan, skär bort onödigt fett och krydda med salt och peppar. Skala och riv vitlöken fint och repa bladen av rosmarinstjälkarna och hacka dem fint. Strö på vitlök och hackad rosmarin, rulla ihop och bind upp köttet med bindgarn. Lägg lammrullen i en panna eller ugnssäker form och låt den stå i ugnen i 1 1/2 timme. Skär zucchinin i klyftor och låt den bakas med de sista 10 minuterna. Ta upp lammrullen och håll den varm. Klipp bort garnet och skiva upp köttet.
  2. Vispa ur formen med vinet och buljongen och koka sedan upp det i en kastrull. Krydda med salt och peppar om det behövs.
  3. Vill du ha ugnspotatis till kan du bryna den lätt i smör och sedan lägga den tillsammans med lammrullen i formen 45 minuter före full tid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept