Fylld lammrulle

Fylld lammrulle
Foto: TV4

Be att få lammbringan urbenad i butiken. Det kräver lite vana. Låt gärna några mogna tomater kryddade med basilika steka med i ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg urbenad lammbringa
  • 2 st gula lökar, hackade
  • smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liten ask ansjovisfiléer
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Krydda köttet på båda sidor med salt och peppar.
  2. Bryn löken lätt. Bred tomatpuré över köttet, fördela sen lök och ansjovis över. Strö på kryddorna, rulla ihop hårt och bind om.
  3. Lägg i ugnsform, stek klart strax under mitten en knapp timme.
  4. Servera med bönsallad och stekta tomater.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept