Fylld kyckling i ugn

Fylld kyckling i ugn
Foto: TV4

Det här är en mycket lättlagad rätt, fast den tar lite tid att åstadkomma. Perfekt söndagsmat, när man går hemma och pysslar med annat samtidigt.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 färsk kyckling på 1 1/2 kg
  • olja
  • salt och malen vitpeppar
  • Fyllning:
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 50 g färsk svamp
  • smör att steka i
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 äpple
  • 2 ägg
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna i kallt vatten.
  2. Smula sönder det vita brödet. Skala och hacka den gula löken och vitlöken fint. Hacka svampen. Fräs lök och svamp i smör. Blanda ner i brödsmulorna. Hacka persiljan fint. Kärna ur och skär äpplet i ytterst små tärningar. Blanda ner i brödblandningen och krydda med salt och peppar. Knäck äggen i en bunke och vispa dem. Rör ner äggvispet i brödblandningen.
  3. Sätt ugnen på 200°. Häll av vattnet från potatisklyftorna och torka dem i en handduk. Smörj en ugnssäker form och lägg i potatisklyftorna. Gnid in kycklingen med salt och peppar och lägg den i formen. Fyll kycklingen med fyllningen och stek den i ugnen i 1 timme och 10 minuter. Pensla med olja var 20:e minut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept