Fylld kyckling

Fylld kyckling
Foto: TV4

Genom att fylla kycklingen blir den extra saftig och god i smaken. Lägg gärna potatis och andra rotfrukter i klyftor runt, så steks de klara samtidigt som kycklingen i ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling, ca 1,2 kg
  • salt och peppar
  • Fyllning:
  • 3 skivor vitt bröd
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 paket tärnat bacon
  • 1 gul lök, riven
  • 1 dl hackad persilja
  • 75-100 g Bakad leverpastej
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Krydda kycklingen.
  2. Kantskär brödet. Låt det bli svälla i mjölken. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Rör den jämn och fyll fågeln. Knyt om runt gumpen med ett steksnöre, så att fyllningen hålls på plats.
  3. Lägg kycklingen i ugnsform, hyvla över lite margarin. Stek den klar ca 1 timme, tills köttsaften är genomskinlig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept