Fylld gös

Du behöver

  • 1 st gös ca 1.5 kg (går även bra med lax)
  • 5 msk granatäppelsirap
  • 1 msk koriander, hackad
  • 1 msk valnöt, riven
  • 1,5 msk granatäppelkärnor
  • salt
  • flytande smör
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade

Gör så här

  1. Pensla gösen med granatäppelsirap, både inuti och runtom.
  2. Blanda granatäppelsirap, hackad koriander, riven valnöt, granatäppelkärnor, gurkmeja och salt (även hackade vitlöksklyftorna vid önskemål.)
  3. Rör om smeten väl.
  4. Fyll fisken med denna smet.
  5. Smörj en ugnsfast form och lägg i fisken.
  6. Smörj fisken med en pensel och låt den stå ett tag.
  7. Värm upp ugnen under tiden, 250 grader.
  8. Sätt fisken i ugnen ca 30 - 35 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept