Fylld fransk potatis

Fylld fransk potatis
Foto: TV4

Gott till en kall öl.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora bakpotatisar
  • Fyllning:
  • inkråm, från potatisarna
  • smör
  • 10 sardell- eller ansjovisfiléer, 6 st hackade och 4 st hela
  • 3 msk hackad gräslök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 hårdkokta äggulor, mosade
  • svartpeppar
  • smör, smält till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Baka potatisarna klara. Skär av ett lock på varje. Gröp ur en del av inkråmet. Mosa det med smör och blanda med den hackade fisken. Blanda ner tomatpuré, äggulor, gräslök och peppar.
  2. Fyll potatisarna med moset och lägg på en fiskfilé. Pensla smält smör över.
  3. Gratinera i övre delen av ugnen i 225° ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept