Fylld fläskfilé med portvinssås

Fylld fläskfilé med portvinssås
Foto: TV4

Festmat för bantare? Ja, såsen görs på magert vis och fläskfilé är fint, magert och nyttigt kött, så summan av kalorierna är låg.

26 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 4 förvällda katrinplommon
  • 60 g färska champinjoner
  • 60 g rökt skinka
  • salt och vitpeppar
  • 0,5 gul lök
  • 2 tsk majsolja
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk vegetarisk buljong
  • 1 tsk farinsocker
  • 4 tsk maizena
  • 3 cl portvin
  • kokt potatis
  • strimlad paprika
  • persilja
  • bomullsgarn
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa och hacka champinjonerna, hacka den rökta skinkan och katrinplommonen. Skär en skåra på längden i fläskfilén, öppna skåran och fyll den med hackade katrinplommon, champinjoner och skinka. Tryck ihop filén igen och bind om med bomullssnöre. Krydda med salt och vitpeppar.
  2. Lägg fläskfilén med snittytan nedåt i en ugnssäker form och stek filén mitt i ugnen ca 35 minuter. Skär sedan upp den i snygga skivor på snedden.
  3. Sås: Skala och hacka löken, fräs den lätt i olja på svag värme. Blanda mjölk, maizena, ströbuljong och farinsocker och vispa ihop. Häll över löken, koka upp och sjud någon minut. Smaksätt med portvin. Servera kött och sås med pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept