Fylld aubergine

Fylld aubergine
Foto: TV4

Aubergine kallades förr oftast äggplanta i Sverige. Man brukar salta på snittytan och låta den ligga en stund för att dels få ut en del av vätskan, dels för att den kan smaka aningen beskt annars.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 små aubergine
  • salt
  • Fyllning:
  • 400 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1-2 msk vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar
  • 3-4 dl mjölk
  • 150 g mager skinka
  • riven mager ost
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Dela auberginerna och gröp ur kärnhuset. Salta inuti, lägg dem upp och ner på hushållspapper för att dra ur fukten.
  2. Skiva svampen och fräs den med matfett tills den börjar ta färg. Pudra över mjölet, krydda med salt och peppar. Späd med mjölken lite i sänder. Koka tills stuvningen tjocknar. Strimla skinkan och vänd den.
  3. Torka av auberginerna, fyll dem och strö på osten. Sätt in dem mitt i ugnen tills auberginerna mjuknat och osten fått färg, ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept