Futomaki med makrill och friterade tempurapärlor

10 bitar
10 bitar

Du behöver

  • 50 g makrillfilé alt valfri fisk
  • 50 g purjolök
  • 50 g gurka
  • 1 dl tempurapärlor, se nedan
  • 1 msk wakamealg
  • 1 ark nori
  • 2 dl kokt sushiris, se receptlänk
  • 2 msk forellrom
  • 0,5 msk sriracha chilisås
  • japansk soja
  • salt

Tempurapärlor

  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk maizena
  • 1 dl vatten
  • 0,5 l matolja till fritering

Gör så här

  1. Dra av skinnet på makrillen. Salta fisken lätt och skär sen filén i 1 cm tjocka stavar. Blanchera purjolöken och skär den i mindre stavar. Skär gurkan i tunna strimlor (julienne).
  2. Tempurapärlor: Blanda ihop mjöl, maizena och vatten till tempurasmeten, och värm upp friteringsoljan till 175 grader. Droppa smeten i oljan med hjälp av en ballongvisp, fritera smetkluttarna tills de är gyllenbruna små pärlor. Plocka upp dem med hjälp av en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  3. Blötlägg wakamen cirka 5 minuter och pressa ut vattnet ur algerna när de blivit mjuka. Placera noriarket med den mest glansiga sidan neråt och ränderna i noriarket lodrätt åt samma håll som tråden i bambumattan. Tryck ut riset på cirka tre fjärdedelar av noriarket, lämna ena kanten.
  4. Börja med sriracha i botten och lägg på makrill, purjolök, gurka, tempurapärlor, wakame och forellrom mitt på noriarket. Ta hjälp av bambumattan och rulla ihop makin, fukta med vatten den bit av noriarket som inte har något ris och fäst den på makin. Låt vila någon minut innan rullen skärs upp i 10 bitar, och servera med soja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept