”Fuskbea”

”Fuskbea”

Av: Hannu Sarenström

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

10 m

Ta genvägen till en hemslagen bearnaisesås med det "fusk"-recept.

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl grädde
  • 3 äggulor
  • dragon
  • persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, skala och skiva löken tunt. Fräs lök mjukt i smöret utan att den tar färg, tillsätt vinäger. Låt koka upp. Sila av löken, häll tillbaka smöret i kastrullen och tillsätt grädde, låt koka upp. Rör ner äggulorna utan att det kokar, tillsätt kryddor och senap, smaka av. Låt såsen tjockna lite men absolut inte koka.