En annorlunda variant på makaronilåda. Laga den här enkla pastarätten när du har kokt, kall pasta över.
Ingredienser
4 port kokta fusilli
600 g laxfilé
1 knippe grön sparris
250 g färska spenatblad
1 dl ärtor (små fina)
salt
vitpeppar
0,5 dl parmesanost, riven
2 dl grädde
1 morot
Gör så här
Värm ugnen till 250°. Skär bort den nedre delen på sparrisstjälkarna. Lägg sparrisen i kokande vatten och koka i 1- 3 min. Kyl den snabbt i iskallt vatten, så färgen behålls. Skär i mindre bitar. Ansa spenaten och skär bort grova bladstjälkar.
Lägg ett lager pasta i en smord ugnssäker form. Lägg spenaten ovanpå. Placera sedan laxfilén på spenaten och krydda med salt och malen vitpeppar. Lägg på ärterna och sparrisen och lägg ett lager pasta överst. Strö över parmesan.
Slå sist grädden över rätten och baka den i ugnen i 20 min eller tills laxen har en innertemperatur på 58°. Skala moroten och skär tunna skivor med en rotfruktsskalare. Servera till laxpastan.