Funfetti cake

45 m
10 bitar
Funfetti cake
Foto: Alisa Bandell
Från Nyhetsmorgon

Den perfekta partytårtan! Len, saftig och färgsprakande vaniljtårta, som gjord för firande!

22 mars 2016
Visa mer
45 m
10 bitar

Du behöver

Bottnar

  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 äggvitor
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl färgstarkt strössel utan smak

Vaniljsmörkräm

  • 450 g smör, rumsvarmt
  • 6 dl florsocker
  • 1,5 tsk vaniljextrakt eller 1 msk vaniljsocker
  • 0,75 dl vispgrädde

Tårtan

  • strössel, till dekoration

Gör så här

  1. Bottnar
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop strösocker, vaniljsocker och smör.
  3. Tillsätt äggvitorna och vispa tills det är krämigt.
  4. Vispa ner mjölken.
  5. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
  6. Sikta ner mjölblandningen i bunken och vispa snabbt ihop
  7. Rör i strössel.
  8. Smöra och bröa tre formar (15–18 cm i diameter) eller baka i omgångar med en form. Häll smeten i formarna/formen.
  9. Grädda i cirka 15 minuter, testa med sticka. Låt svalna.
  10. Vaniljsmörkräm
    Vispa smör fluffigt i några minuter.
  11. Tillsätt florsockret och vaniljextraktet, fortsätt vispa tills det är fluffigt.
  12. Rör ner vispgrädden.
  13. Tårtan
    Lägg ihop tårtan genom att varva tårtbottnar med smörkräm och spackla sedan hela tårtan med krämen. Dekorera med strössel runt om tårtan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept