Fudgekladdkaka de luxe

40 m
10 - 12 bitar
Spela video Fudgekladdkaka de luxe
Foto: TV4

Lyxig, maffig, chokladig och alldeles underbar! Här är Roys fudgekladdkaka de luxe med tryffel!

29 oktober 2016
40 m
10 - 12 bitar

Du behöver

Fudgekladdkaka

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 110 g ägg, rumstempererade (ca 2 st)
  • 140 g strösocker (ca 1,5 dl)
  • 75 g farinsocker (ca 1 dl)
  • 3 g salt
  • 20 g kakao (ca 0,5 dl)
  • 60 g vetemjöl (ca 1 dl)

Tryffel

  • 120 g råsocker (1,5 dl)
  • 60 g honung (0,5 dl)
  • 150 g grädde (1,5 dl)
  • 40 g äggula (2 st)
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 100 g smör

Topping

  • 400 g grädde (4 dl)
  • kakao

Gör så här

  1. Fudgekladdkaka
    Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en rund springform som är 22-24 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av formen.
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan.
  3. Vispa lite lätt ägg med strösocker och farinsocker, blanda i chokladen och smöret och sist vänder du i dom torra ingredienserna, blanda med en slickepott till en slät och fin smet.
  4. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 21-24 minuter, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna helt.
  5. Tryffel
    Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp råsocker, honung och grädde, häll vätskan över äggulorna under vispning och sedan tillbaka i kastrullen, sjud tills det tjocknar, vid 83 grader.
  6. Häll över chokladen, tillsätt smör och mixa slät med mixerstav. Häll tryffeln på kakan och låt stå i kylen till den satt sig.
  7. När kakan svalnat, toppa kakan med spritsad vispad grädde och pudra över lite kakao.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept