Fudge med lime, vit choklad och blåbär

45 m + 6 h
25 bitar
Fudge med lime, vit choklad och blåbär
Foto: Hélen Pe
45 m + 6 h
25 bitar

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g vit choklad
  • 50 g smör
  • 3 lime, rivet skal från
  • 1 lime, saften från
  • 1 dl torkade blåbär

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en form som är cirka 20 × 20 cm.
  2. Skär ett snitt längs vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt socker, grädde, mjölk och sirap. Värm på låg värme tills sockret har smält. Rör om då och då med en värmetålig slickepott.
  3. Höj till medelvärme och koka tills massan har en temperatur på 117 grader. Ställ åt sidan och låt svalna en aning.
  4. Hacka chokladen och tärna smöret. Blanda ner choklad och smör, rivet skal från 2 limefrukter samt limesaft i kastrullen och rör om konstant tills fudgemassan har en temperatur på cirka 70 grader och börjar bli matt, men var försiktig så att den inte blir grynig.
  5. Häll fudgen i formen, strö över rivet skal från 1 lime och toppa med torkade blåbär. Låt fudgen stelna i rumstemperatur i minst 6 timmar. Skär fudgen i fina bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept