Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Fryst nutellacheesecake med hasselnötter

30 m + frystid
12 bitar
Fryst nutellacheesecake med hasselnötter
Foto: TV4
30 m + frystid
12 bitar

Du behöver

Botten

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex (0,5 paket)
  • 30 g strösocker (0,5 dl)

Fyllning

  • 400 g färskost, rumstempererad
  • 250 g vispgrädde (2,5 dl)
  • 200 g choklad- och hasselnötskräm (Nutella)
  • 100 g farinsocker (1,5 dl)
  • 8 g vaniljsocker (1 msk)

Garnering

  • 500 g vispgrädde (5 dl)
  • 30 g rostade hasselnötter (0,5 dl)

Gör så här

  1. Botten
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och mixa kexen till smulor i en matberedare.
  3. Blanda samman alla ingredienser och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter, med blandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.
  5. Cheesecake
    Vispa färskost, 0,5 dl grädde, hasselnötskräm, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.
  6. Tillsätt sedan lite i taget av resterande grädde och vispa tills fyllningen känns fast och krämig.
  7. Fördela fyllningen jämnt i pajskalet och låt pajen stå i frysen i minst 2 timmar.
  8. Servering
    Ta ut pajen 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst. Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept