Fryst nutellacheesecake med hasselnötter

30 m + frystid
12 bitar
Spela video Fryst nutellacheesecake med hasselnötter
Foto: TV4
Roy Fares 2016 Från Mitt kök
30 m + frystid
12 bitar

Du behöver

Botten

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex (0,5 paket)
  • 30 g strösocker (0,5 dl)

Fyllning

  • 400 g färskost, rumstempererad
  • 250 g vispgrädde (2,5 dl)
  • 200 g choklad- och hasselnötskräm (Nutella)
  • 100 g farinsocker (1,5 dl)
  • 8 g vaniljsocker (1 msk)

Garnering

  • 500 g vispgrädde (5 dl)
  • 30 g rostade hasselnötter (0,5 dl)

Gör så här

  1. Botten
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och mixa kexen till smulor i en matberedare.
  3. Blanda samman alla ingredienser och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter, med blandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.
  5. Cheesecake
    Vispa färskost, 0,5 dl grädde, hasselnötskräm, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.
  6. Tillsätt sedan lite i taget av resterande grädde och vispa tills fyllningen känns fast och krämig.
  7. Fördela fyllningen jämnt i pajskalet och låt pajen stå i frysen i minst 2 timmar.
  8. Servering
    Ta ut pajen 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst. Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept